X

TRIOWORLD AVAA POHJOISMAIDEN ENSIMMÄISEN TESTIKESKUKSEN KUORMAN SIDONNAN TESTAAMISEEN

"Kyse on kuljetuksessa tapahtuvien onnettomuuksien ehkäisemisestä ja ihmishenkien pelastamisesta", kertoo Trioworldin tuotekehityspäällikkö Thomas Johansson.

 

Trioworld avaa 1. joulukuuta Packaging & Safety Centerin ovet Smålandsstenarissa Ruotsissa. Visio on selvä – riittämättömien kuljetuspakkausten ja huonosti kiinnitettyjen kuormien aiheuttamat onnettomuudet on saatava vähenemään ja mieluiten estettävä kokonaan.

Hiljattain käyttöön vihityssä Packaging & Safety Centerissä asiakkaat voivat testata kuljetuspakkauksensa, miten hyvin ne kestävät kiihdytysvoimaa, äkillistä jarruttamista ja epänormaaleja sivuliikkeitä. Huonosti kiinnitetyt ja epävakaat kuormat aiheuttavat 25 prosenttia kaikista raskaaseen liikenteeseen liittyvistä tieliikenneonnettomuuksista, johtaen täysin tarpeettomiin henkilövahinkoihin ja kuolemantapauksiin. Tätä voidaan pitää suurena ongelmana koko kuljetusteollisuudelle.

Tiukemmat EU-vaatimukset kuorman sidontaan

Tieliikenteen turvallisuutta koskeva uusi tiukempi EU-direktiivi astui voimaan 20. toukokuuta 2018. Direktiivi koskee kaikkea tavaraliikennettä, jonka on määrä kulkea EU:n kautta. Trioworldissa uudet säädökset koetaan erittäin hyvänä asiana. Direktiivissä tehdään selväksi, että myös jokaisella logistiikkaketjuun osallistujalla on vastuu – pakkauksen kehittäjästä ja valmistajasta kuljetusliikkeeseen, joka lastaa kuorman aina kuljettajaan, joka ajaa autoa. Huolimattomuus, tietämättömyys ja kustannussäästöt voivat johtaa syytteeseen liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja pahimmassa tapauksessa aiheuttaa kuolemaan johtavia onnettomuuksia.

Kuinka varmistaa turvallinen kuorma

Trioworld korostaa turvallisten kuljetuspakkausten merkitystä ja niiden ratkaisevaa roolia koko kuljetusyksikön kuorman varmistamisessa. Ratkaisevaa on myös se, että kuorman varmistamisen monimutkaisuus ymmärretään, mikä tarkoittaa, että ei ole olemassa vain yhtä keinoa ratkaista kaikkia haasteita. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, että kuorman perustan pitää olla kunnossa, muutoin kuorman lastaajalla on äärimmäisen vaikea tehtävä tai tehtävän onnistuminen on mahdotonta. Tuotteen huonosti suunniteltu pakkaus tai pakkausmalli voi aiheuttaa kuormassa epävakautta ja vaarantaa koko lastin.

Näin analyysi toteutetaan:

Kun yrityksesi logistinen tilanne on analysoitu, Trioworldin tiimi asettaa yhdessä kanssasi tavoitteet laadukkaan kuljetuspakkauksen varmistamiseksi. Kun tavoitteet on asetettu, kuljetuspakkauksen optimointi alkaa, jonka jälkeen tulokset validoidaan EUMOS 40509 -standardin mukaisesti. Testit dokumentoidaan huolellisesti standardin mukaisesti ja liitetään projektiraporttiin. Lopuksi autamme sinua optimoidun kuljetuspakkauksen toteuttamisessa.

Jos haluat lisätietoja Packaging & Safety Centeristä, ota yhteyttä:

Thomas Johansson

Tuotekehityspäällikkö

Puhelin: +46 371 34635 

tomas.johansson@trioworld.com