X

Boyer Scea-Oceane

KASVIT ITÄVÄT, KASVAVAT JA

KUKOISTAVAT KIERRÄTETTÄVÄN

PUUTARHAMUOVIN ALLA

Bouyer Scea-Oceane on perheyritys, joka toimii La Chapelle-Basse-Merissä, Nantesin lähellä. Louis Bouyer ja hänen veljensä Bertrand Bouyer ovat pyörittäneet yritystä 10 vuotta. "Perheellämme on hieman yli 100 hehtaarin tila, jossa viljelemme pääasiassa vuonankaalia, purjoa, porkkanaa ja kieloa." Tila on perheyritys, jossa myös Louisin vaimo ja käly työskentelevät.

Kauppapuutarhurin poikana Louis on opiskellut puutarhanhoitoa. Hän otti tilan hoitoonsa vuonna 2006, jolloin tilan koko oli vain 25 hehtaaria. Tila on menestynyt hyvin. Osa menestyksestä on Oceanin osuuskunnan tuen ansiota, erityisesti liiketoimintastrategian osalta. Louis ja Bertrand toimittavat tuotteita sekä ranskalaisille, että ulkomaisille kauppaketjuille.

Uusi ja innovatiivinen projekti
"Olemme tehneet Trioworldin kanssa yhteistyötä useiden vuosien ajan. Nyt olemme olleet kumppaneita neljän vuoden ajan Smart-projektia varten", Louis kertoo. TrioSmart on tekninen innovaatio ja uusi toimintamalli, jonka ideana on kierrättää käytetyt muovikalvot ja valmistaa niistä uutta maatalouskalvoa. Nantesin alueen puutarhurit käyttävät paljon muovikalvoa sadon suojaamiseen. Trioworld kierrättää ja käyttää nämä kalvot uudelleen.

Idea lähti liikkeelle Vegepolys-kilpailuklusterilta (kansainvälisesti tunnettu kasvisinnovaatioiden edistäjä), joka etsi tuottajaa Trioworldin kumppaniksi. "Olimme erittäin kiinnostuneita tästä projektista, koska teimme jo yhteistyötä Nantesin Kauppapuutarhuriliiton kanssa kierrätysmuoviprojektin parissa. Tutkimme myös muita mahdollisuuksia ja halusimme mennä vielä pidemmälle; siksi päätimme ryhtyä yhdessä kehittämään Smart-projektia."

Tämän projektin yhteydessä Trioworldissa on ollut useita yhteistyökumppaneita: IPM, CDDM, Agro Campus West sekä Nantesin yliopiston talous- ja liikkeenjohdon laboratorio. Bouyerin, Trioworldin ja eri kumppanien vuosia kestänyt tiivis yhteistyö on mahdollistanut Smart-projektin käynnistämisen ja onnistumisen. "Projekti on hyvä ympäristön kannalta. Kierrätämme muovia ja vähennämme ympäristöön kohdistuvia vaikutuksia."

Nantesin alueella tuotetaan vuosittain 5000 tonnia muovijätettä. Aikaisemmin muovi poltettiin tai haudattiin. Kukaan ei edes kerännyt käytettyjä muovikalvoja talteen. Kun kierrätyslaitos avattiin vuonna 1995, se tarjosi mahdollisuuden kierrättää muovia, mutta viljelijät eivät tienneet mihin muovi käytettiin. "Trioworldin järjestelmässä on se etu, että tiedämme mihin kierrätetty muovikalvo käytetään", Louis kertoo. Se ei ole enää jätettä, vaan arvokasta toisen sukupolven materiaalia. "Suojelemme ympäristöä, jotta lapsillamme on puhdas planeetta!", hän lisää.

Louis Bouyer on tyytyväinen yhteistyöhön Trioworldin kanssa
"Olen erittäin tyytyväinen yhteistyöhön Trioworldin kanssa. Kierrätysmateriaalista valmistettu viljelymuovi on yhtä laadukasta, kuin neitseellisestä materiaalista valmistettu", Louis kertoo. Tänä päivänä viljelijöillä on mahdollisuus ostaa kierrätetyistä rakeista valmistettua muovikalvoa, jolla on samat mekaaniset ominaisuudet kuin uudesta materiaalista valmistetulla muovikalvolla.

"Trioworld tuntee viljelijöiden tarpeet, olemme työskennelleet yhdessä ja he ovat osanneet sopeutua toimintamme edellytyksiin. Se on ollut Smart-projektin onnistumisen avaintekijä", Louis lisää.