We are there

MUOVIKASSIT

Trioworldin muovikasseja valmistetaan pääasiallisesti pohjoismaisiin vähittäiskauppoihin. Tuotteitamme löytyy muiltakin aloilta, joilla muovikasseja käytetään paljon. Henkselikassit ovat perinteisiä muovikasseja, joita käytetään yleensä päivittäistavarakaupoissa.

SINUS-KASSI

Sinus-kassit ovat kasseja, joiden yläreuna on sinikäyrän muotoinen. Kassissa on vahva kantokahva ja se on tukeva ja kestävä. Sinus-kassi soveltuu pitkien sarjojen tuotantoon ja siinä on laaja painopinta-ala. Kaikkien näiden ominaisuuksien ansiosta Sinus-kassi sopii täydellisesti kaikenlaisten muovikasseja tarvitsevien kauppojen tarpeisiin.

CARRY-HENKSELIKASSI

Carry-henkselikassit ovat perinteisiä kahvallisia muovikasseja, joita käytetään yleensä päivittäistavarakaupoissa. Rakenteensa ansiosta kädensija on vahva. Carry-henkselikassi soveltuu pitkien sarjojen tuotantoon.

Erityisen tärkeä muovikassi

25 värmlantilaista ICA-kauppiasta ovat yhdessä asiakkaidensa ja Trioworldin kanssa keränneet 'erityisen tärkeän muovikassin' myynnillä varoja syöpäsairaiden lasten ja nuorten yhdistykselle, Barncancerfondenille.

TODELLINEN KIERRÄTYSTALOUS – TRIOWORLD KESKITTYY KIERRÄTYKSEEN

Pääkonttorimme sijaitsee Ruotsissa, jossa on hyvin kehittynyt infrastruktuuri erilaisten materiaalien kierrättämiseen. Pohjoismaissa on vahva kierrätyskulttuuri, ja useimmat lajittelevat metallit, muovit, lasit ja muut materiaalit.

Me Trioworldissa työskentelemme aktiivisesti vähentääksemme ympäristön kuormitusta. Kierrätyksellä on iso rooli päivittäisessä työssämme. Yksi parhaista esimerkeistä on Ilmastoystävällinen muovikassimme, joka valmistetaan jopa 80-prosenttisesti kierrätysmuovista.

Roskaaminen on suuri ongelma monissa maissa
Ennen kaikkea kehittyvän talouden alueet, kuten Kiina ja Etelä-Amerikka, kärsivät suuresta roskaamisongelmasta. Myös joissain osissa Eurooppaa, etenkin Etelä- ja Itä-Euroopassa, on havaittavissa samoja ongelmia. Muovikassit muodostavat suuren osan jätteestä. Korkea käyttöaste selittyy ohuiden ja huonolaatuisten muovikassien käytöllä - niitä tarvitaan enemmän, koska ne hajoavat helposti. Käytön jälkeen muovikassit ja muu jäte peitetään maa-aineksella suurilla kaatopaikoilla. Kaatopaikkojen maan kuluminen nostaa muovikassit taas pintaan, jolloin ne kulkeutuvat muun muassa meriin ja lisäävät merien saastumista.

Roskaamisen ja suuren muovikassien kulutuksen vuoksi EU asetti jäsenmailleen vaatimuksen vuonna 2015. Muovikassien käyttöä vaadittiin vähentämään 90:stä kassista 40:neen kassiin henkilöä ja vuotta kohden Euroopassa vuoteen 2025 mennessä.

On kuitenkin tärkeää ymmärtää, ettei Pohjoismaissa ole samanlaista roskaamisongelmaa. Muovikassimme ovat parempia ja kestävämpiä kuin eteläisessä Euroopassa. Kun olemme tuoneet ostokset kotiin kaupasta kassissa, yleensä useammin kuin kerran, käytämme sen roskapussina. Ne kassit, joita emme käytä roskapusseina, viemme kierrätyspisteisiin.

Todellinen haaste Pohjoismaissa on se, kuinka vähennämme ympäristön kuormitusta entistä pienempien hiilidioksiidipäästöjen muodossa. Tässä kierrätysmateriaalista valmistetut Ilmastoystävälliset muovikassimme tulevat mukaan kuvaan. Käyttämällä jopa 80 % kierrätettyä materiaalia vähennämme ympäristövaikutuksia reippaasti.

Trioworldissa on vahva kierrätyskulttuuri – ja se kasvaa
Ilmastoystävälliset muovikassit ovat vain yksi esimerkki Trioworldin jatkuvasta työstä lisästä kierrätysmateriaalin osuutta tuotannossa. Muissakin tuotteissa käytetään kierrätettyä muovia, ja käyttökohteet lisääntyvät koko ajan. Yli 25 prosenttia Trioworldin tehtaiden läpi kulkevasta 200 000 muovitonnista on kierrätysmuovia.