Mölnlycke Health Care

NILS LJUNGQVIST

Tutkimus- ja kehityspäällikkö, Mölnlycke Health Care

 

100 % STERIILIÄ
0 % VIRHEITÄ

Sinulla on varmasti joskus ollut kirvelevä hiertymä tai olet polttanut itsesi kuumalla levyllä ruokaa laittaessasi. On todennäköistä, että olet käyttänyt laastaria tai sidettä, jonka on valmistanut Mölnlycke Health Care. Se on maailman johtava ensiapu- ja haavanhoitotarvikkeiden toimittaja, joka valmistaa kaikkea hiertymälaastareista ja palovammasiteistä steriileihin leikkaussalivaatteisiin.

Mölnlycke Health Care valmistaa pääasiassa tarvikkeita terveydenhuollon ammattilaisille. Myös tavallisille kuluttajille on tarjolla heidän tuotteitaan apteekissa ja päivittäistavarakaupoissa ympäri maailmaa. ”Meidän ja 7 500 yhteistyökumppanimme yhteensä yli 90 maassa myytävät tuotteemme auttavat miljoonia potilaita joka vuosi”, kertoo Geneviève Debens, Belgian Mölnlycke Health Caren ostopäällikkö.

”Trioworld on paljon enemmän kuin tavarantoimittaja”
Trioworld on toimittanut PE-kalvoja Mölnlycke Health Carelle yli 25 vuoden ajan. Trioworld on kehittänyt yhdessä Mölnlycke Health Caren kanssa kalvoja mm. leikkaussalivaatteisiin ja leikkauspöydän suojalakanoihin. Niitä käytetään sairaaloiden leikkaussaleissa ympäri maailman.

Geneviève kertoo, että Trioworld sopii hyvin Mölnlycke Health Caren toimintaan ja tietää, miten korkeat vaatimukset yrityksen sairaalakäyttöön menevillä tuotteilla on. ”Trioworld on meille paljon enemmän kuin tavarantoimittaja. Näemme Trioworldin erittäin tärkeänä ja strategisena yhteistyökumppanina”, hän sanoo.

Ruotsin Mölnlycke Health Caren työvaatteiden tutkimus- ja kehityspäällikkö Nils Ljungvist on samaa mieltä. ”Kehitämme uusia lääkintäteknisiä tuotteita, eniten päätoimialueillamme Treatment Surgicalin ja Preventionin parissa. Mölnlycke Health Care ei valmista omia materiaaleja, ja sen takia työskentely lähellä strategisia materiaalintuottajiamme on meille erittäin tärkeää”, Nils Ljunqvist sanoo.

Treatment Surgical ja Prevention työllistää yli 200 työntekijää. Useimpien työpaikka sijaitsee Ruotsin Göteborgissa, mutta kehitystyötä tehdään Suomessa, Belgiassa, Tšekissä, Thaimaassa, Malesiassa ja Yhdysvalloissa.

Nils kertoo steriilissä sairaalaympäristössä käytettävien materiaalien kovista vaatimuksista. Materiaalien on selvittävä palamatta eri tyyppisistä sterilointimenetelmistä, kuten EtO-, Gamma- ja Beta-säteilystä. Tuotteet eivät myöskään saa varata staattista sähköä leikkaussalissa. ”Emme aseta korkeita vaatimuksia vain itsellemme, vaan myös tavarantoimittajillemme. Sairaanhoitotuotteiden kehitystavoitteiden ja erityisten ominaisuuksien ja ratkaisujen saavuttamiseksi tarvitsemme strategisia yhteistyökumppaneita, kuten Trioworldia, tekemään kehitystyötä kanssamme”, Nils toteaa.