21.1.2022

Trioworld ottaa käyttöön RecyClass-sertifiointijärjestelmän, jolla todistetaan PCR-materiaalin käyttö tuotteissa.

Trioworld on valinnut RecyClass kierrätysmuovien jäljitettävyyden sertifiointijärjestelmän PCR-kierrätysmateriaalin osuuden osoittamiseen tuotteissaan. RecyClass-sertifiointiin päädyttiin huolellisen arvioinnin jälkeen. Sertifikaatin vaatimia toimia ollaan nyt toteuttamassa Trioworld-konsernissa.

”Sertifioinnilla pystymme todistamaan asiakkaillemme, että väittämämme on totta”, kertoo Trioworldin hankinta- ja kestävyysasioista vastaava Chief Procurement Officer, VP Sustainability Oskar Karlsson ja jatkaa: ”Käyttämällä kierrätysmuovien RecyClass-sertifiointijärjestelmää meillä on kolmannen osapuolen todistus PCR-materiaalin käytöstä sertifikaatin alaisissa tuotteissamme.”

Trioworld on vahvasti sitoutunut lisäämään kierrätetyn muovin käyttöä ja erityisesti PCR-materiaalin (kierrätysmateriaali eli muovit, joita on käytetty niiden alkuperäiseen tarkoitukseen) käyttöä tuotteissaan.
Trioworld on valinnut sertifiointijärjestelmän riippumattoman IVL Svenska Miljöinstitutet AB -tutkimuslaitoksen raportin perusteella.

”On tärkeää, että valitsemamme sertifiointijärjestelmä on tuotekohtainen, sillä halusimme näyttää asiakkaillemme PCR-materiaalin osuuden heidän käyttämässään tuotteessa. Halusimme lisäksi sertifioinnin, joka erottaa PCR-materiaalin selkeästi PIR-materiaalista (kierrätetty teollisuusjäte) ja joka on helposti jokaisen asiakkaan saatavilla ja ymmärrettävissä”, Oskar Karlsson kertoo.

Analyysi osoitti, että kierrätysmuovien RecyClass-sertifiointi oli sopivin sertifiointijärjestelmä.

Trioworldin tuotantoyksiköt ovat nyt toteuttamassa sertifikaatin vaatimia toimia soveltuvia tuotteita varten. Kolmessa yksikössä on jo tehty sertifikaatin vaatimuksiin kuuluva toimitilojen tarkastus. Seuraavat tarkastukset on suunniteltu vuoden 2022 alkuun.

”Asiakkaat ovat olleet hyvin kiinnostuneita, ja monet tuotantoyksiköistämme haluavat saada sertifioinnin mahdollisimman pian. Tarkastuksen aikana varmistetaan kierrätysmateriaalin jäljitettävyys, tuotteiden valmistusmenetelmät ja yksikön organisaation järjestelyt. Toimittajillamme on oltava EuCertPlast-sertifikaatti, jotta PCR-materiaalin alkuperä voidaan varmistaa.”

”Haluamme johtaa toimialaa kohti kiertotaloutta yhdessä asiakkaidemme kanssa. Kierrätysmuovien RecyClass-sertifiointi on yksi työkalu, jolla tuemme sitä,” toteaa Oscar Karlsson.

Haluatko saada lisätietoja? RecyClass-sertifikaatit sekä muut Trioworldin sertifikaatit ovat saatavilla osoitteessa www.trioworld.com/fi/trioworld-group/sertifikaatit/.

Lue lisää RecyClass-sertifiointijärjestelmästä osoitteessa www.RecyClass.eu ja EuCertPlast-sertifioinnista osoitteessa www.eucertplast.eu, IVL Swedish Environmental Research Institute www.ivl.se/english/ivl.html